Kom tot zien!

Wil jij jouw pedagogiek versterken? In dit blogbericht deel ik de video’s, artikelen en documentaires die gezien moet hebben. Er worden namelijk prachtige artikelen geschreven en documentaires gemaakt. Meestal deel ik deze via een Social Media kanaal. De laatste tijd wil ik dingen delen met anderen en het kost mij dan wel wat tijd om de juiste link te vinden. Ik weet niet meer helemaal hoe de documentaire heet of waar ik het heb gelezen.

Pedagogiek versterken? Video die je moet zien! is geen statisch bericht, maar wordt steeds aangevuld met nieuw materiaal. Daar kun je ook bij helpen. Stuur gerust een mail naar mij met jouw fragmenten, artikelen etc die je graag wil delen. Net als de boekenkast van Creative like kids is het idee om al die mooie dingen te verzamelen.

No more boys & girls, aflevering 1 en 2

Je mag zijn wie je wil zijn is onze boodschap aan kinderen in de kinderopvang. Dat is een mooie missie, die alle aanmoediging verdient. De praktijk is enkel weerbarstiger. Je neemt jezelf altijd en overal naar toe. Jouw ideeën over jongens en meisjes kunnen invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen. Veelal doe je het niet bewust, maar in jouw taalgebruik, handelen en verwachtingen uitspreken maak je wel degelijk onderscheid tussen de genders. Ook speelt de keuze die je maakt bij de inrichting van de groep of kindcentrum en het aanbod van spelmaterialen een belangrijke factor. Heeft dit onderwerp jouw interesse. Wil jij ieder kind op de groep of binnen het kindcentrum een rijke en gevarieerde gendervrije speelleeromgeving aanbieden, dan is de cursus De pedagogische driehoek iets voor jou. Bekijk hier aflevering 1 en aflevering 2 van No more boys and girls.

Artikel uit de categorie:
pedagogisch handelen
© 2024 Creative like kids - www.creativelikekids.com