creatieve-cursussen-kinderopvang

Creatieve cursussen voor kinderopvang

waarom zou je kiezen voor creatieve cursussen in de kinderopvang? Creativiteit gaat verder dan het produceren van knutselwerken. Wij leven in een complexe samenleving, waar begrippen als gemak, snelheid, resultaat en de meetbaarheid van dingen leidend zijn. Er is weinig aandacht voor het creatief vermogen, terwijl de huidige vraagstukken en problemen juist vragen om oplossingen die buiten de standaardkaders liggen. 

Jij kunt bijdragen aan een goed gevulde creatieve gereedschapskist voor kinderen, door creatieve cursussen in de kinderopvang aan te bieden. Zo biedt je kinderen de kans om op te groeien tot volwassenen met een creatieve levenshouding.

  • Kinderopvangorganisaties 
  • Gastouderbureaus 

Creative like kids heeft haar cursussen zorgvuldig ontwikkeld gericht op de praktijk. Het is een totaalpakket van theorie naar werkplan. 

Het cursusmateriaal bestaat o.a. uit teksten, audio- en videofragmenten. Het biedt de pedagogisch medewerker en/of gastouder de kans om hun pedagogische kennis en vaardigheden te versterken en met elkaar in gesprek te gaan over het vakgebied. Er is geen goed of fout. De cursus is het startpunt om samen tot een gezamenlijke werkwijze te komen. Iedere module sluit af met een praktijkopdracht op de werkvloer. 

Het trainen van medewerkers stopt niet bij het volgen van een cursus. Als organisatie ben je verantwoordelijk voor een goede implementatie. Met ruim 20 jaar werkervaring kent Creative like kids de dynamiek binnen de kinderopvang en heeft extra materiaal toegevoegd voor de manager en pedagogisch coach. Zo wordt het borgen van de lesstof een stuk eenvoudiger, doelgerichter en minder tijdrovend. Laat de lesstof dan ook buiten de cursusperiode vaak terugkomen. 

Cursussen van Creative like kids zijn betaalbaar, omdat ik geloof dat een goede cursus geen duizenden euro’s hoeft te kosten. Het bedrag zegt uiteindelijk weinig over de waarde. De waarde bepaal jij!

Je kunt je eigen studieprogramma samenstellen.

Basiscursus

De basiscursus bestaat uit meerdere online cursusmodules. Dit pakket is voor gastouderopvang- en kinderopvangorganisaties die pedagogisch medewerkers en/of gastouders willen scholen, maar gedurende het traject willen kijken waar de behoeften van de medewerkers liggen om zo vervolgstappen te nemen. Je kunt de basiscursus altijd aanvullen op ieder gewenst moment.

Je kunt de basiscursus aanvullen met de volgende diensten en producten:

Activiteitenbank: 365 creatieve activiteiten, waar deelnemers 12 maanden lang gebruik van kunnen maken. Lees verder…

Q&A bijeenkomst: Via een online live ontmoeting kunnen pedagogisch medewerkers, coaches en/of managers vragen stellen (max 90 minuten) Deze ontmoeting kan plaatsvinden op ieder gewenst moment. Het is enkel aan te raden om deze na afloop van de cursus te plannen. Lees verder….

Ouderavond: Wil je de ouders meenemen in de verandering zodat zij ook thuis aan de slag kunnen gaan met het versterken van het creatief vermogen? Dat kan met de ouderavond. Een leuke en leerzame avond gericht op ouders en pedagogisch medewerkers. Partners in de opvoeding. Lees verder..

Je kunt deze producten ook later los kopen via de webshop. 

Kom je er niet uit? Neem gerust even contact op, dan denk ik met je mee.

Je weet het Nicole. Ik ben fan van jou. Je hebt weer veel voor mijn team betekent.

Eigenaar Kinderopvang / Hoofddorp
 
Nicole geeft trainingen waarin zij de ander laat denken. Het heeft mijn teams op hele andere wijze laten nadenken over het neerzetten van activiteiten.
 
Eigenaar BSO /  Oldenzaal
 

Wat mij het meest zal bijblijven is het aanbieden van ‘procesgerichte’ i.p.v ‘productgerichte’ activiteiten. Dit is iets wat ik meer zal gaan toepassen en de ouders zal vertellen. Ouders vinden het altijd leuk om te zien wat hun kind heeft geknutseld, maar het proces erachter is ook van belang en interessant om te zien en te horen. 

Pedagogisch medewerker / Amstelveen
 

Bedankt voor de informatieve en praktische training. Op de groepen zie ik beweging. Een mooie start. 

Manager Kinderopvang / Rotterdam
 
Mijn handen jeuken. Ik wil aan de slag.
Pedagogisch medewerker / Rotterdam
 
Eindelijk een training waar je wat aan hebt. 
Pedagogisch medewerker / Leiden

Het aanbod van creatieve cursussen voor de kinderopvang

© 2024 Creative like kids - www.creativelikekids.com