De benaderingswijze Reggio Emilia gaat uit van een krachtig kindbeeld. Een kind beschikt vanaf de geboorte over vele mogelijkheden. Zij hebben een intrinsieke motivatie om te leren. Zij zijn nieuwsgierig, willen contact maken met de wereld om hen heen en zijn creatief.

De activiteiten die kinderen krijgen aangeboden hebben niet enkel invloed op de creatieve ontwikkeling, maar raken alle ontwikkelingsgebieden. Het doel van een activiteit is het prikkelen van de kinderen om al hun mogelijkheden in te zetten om zo op eigen niveau de wereld te verkennen. Er wordt onderzoekend en kindvolgend gewerkt.

In deze cursus van 9 weken leggen wij de basis voor een leeromgeving geïnspireerd op de benaderingswijze van Reggio Emilia. De cursus Inspired by Reggio Emilia ondersteunt pedagogisch medewerkers/gastouders om de pedagogiek van het kijken en luisteren eigen te maken, zodat zij beter kunnen aansluiten bij de behoeften van het kind.

Algemene informatie

  • De cursus is ontwikkel medewerkers KDV | BSO en gastouders
  • De cursus duurt 8 weken, maar de cursus is 12 weken toegankelijk.
  • Gemiddeld duurt een module 30 minuten.
  • Iedere module wordt afgesloten met een praktijkgerichte weekopdracht.
  • Persoonlijk werkplan ter afsluiting van cursus.
  • De cursus heeft een certificaat van deelname.
  • Prijs is gebaseerd op 20 personen (cursisten, interne begeleiders etc)
  • Meerprijs extra cursisten is €24,95 per extra persoon.
  • Meerprijs interne begeleiders cursisten is €14,95 per persoon.
  • Koop je direct de cursus dan krijg je één licentiecode. Wil je meer pedagogisch medewerkers laten deelnemen? Maak dan gebruik van het aanvraagformulier en betalen op factuur. Je ontvangt dan het aantal licentiecodes dat gelijk staat aan het aantal opgegeven personen.

Lessenpakket

De cursus is opgesplitst in drie delen. In het eerste deel bouwen wij aan een theoretisch kader. Wat betekenen begrippen als benaderingswijze, krachtig kindbeeld, 3 pedagogen en 100 talen?  In het tweede deel behandelen wij de benaderingswijze in de praktijk. Hoe kun je Reggio Emilia inzetten gedurende binnen het hele dagprogramma? Creative like kids hecht waarde aan duurzame cursussen. Cursussen die verder gaan dan de cursusdata. Daarom schrijft de cursist in het derde deel een kort werkplan met actiepunten. Zo kun je gemakkelijker de lesstof meenemen naar de werkvloer.

Cursus uitbreiden

Het is mogelijk om de cursus uit te breiden met andere producten. Denk hierbij aan een ouderavond aansluitend op de cursus, coachingsgesprek online voor individuele pedagogisch medewerkers etc. Je kunt deze direct bestellen of later toevoegen.

Betalen op factuur

Je kunt de cursus direct kopen en betalen. Je kunt dan vandaag nog starten met 1 licentiecode. Dat werkt goed als je de cursus als groep wil volgen. Wil je een andere startdatum, heb je meer licentiecodes nodig om ook individueel te werken of heb je geen betalingsbevoegdheid, dan is het betalen op factuur de beste optie. Vul het onderstaande formulier in. Ik neem vervolgens contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

AANVRAGEN CURSUS – BETALEN OP FACTUUR

Over de instructeur

Profielfoto

Nicole de Beer

Hi, Ik ben Nicole. In mijn cursussen deel ik mijn kennis en vaardigheden. Samen zorgen voor een goed gevulde creatieve gereedschapskist van kinderen. Het kunnen vertrouwen op je eigen verbeeldingskracht en vindingrijkheid maakt je weerbaar bij tegenslag. Het draagt bij aan het gevoel van zelfvertrouwen van kinderen en het maakt hen zelfstandig en zelfredzaam. Nu en later.

Bekijk meer cursussen van Nicole de Beer →

Cursusoverzicht

Er is geen inhoud gevonden
© 2024 Creative like kids - www.creativelikekids.com