Procesgerichte activiteiten

De activiteitenbank bestaat uit 365 activiteiten om het creatief vermogen te versterken. Het geeft pedagogisch medewerkers KDV & BSO ruimte om te oefenen om hun activiteitenprogramma een creatieve touch te geven. 

Je kunt de activiteitenbank combineren met de cursus Creativiteit & kinderopvang, maar is ook los af te nemen. De bijgesloten minicursus helpt je op weg. 

Alle activiteiten zijn geschreven op het proces. Het resultaat is dan ook ondergeschikt. Samen met de kinderen ontdekken wat een activiteit voor hen betekent. Vanuit deze gedachte hebben de activiteiten geen plaatjes. Dat lijkt misschien spannend, maar het helpt medewerkers om het resultaat los te laten. 

Net als het resultaat, laat de activiteitenbank ook een leeftijdsbepaling los. Wij laten ons graag leiden door dit soort informatie, maar het kan een belemmering vormen voor kinderen. Wat nu als een kind voorloopt of een steuntje in de rug kan gebruiken…of als het kind gewoonweg geen interesse heeft? Kijk naar de kinderen. Wat houdt hen bezig en hoe kun je daar bij aansluiten? De interesse van het kind als inspiratiebron.

De activiteitenbank zet het kind & het materiaal centraal. Wat kun je met hout, papier, verf etc? Hoe kun je via de materialen en samen met de kinderen het creatief vermogen versterken.

De activiteitenbank biedt de mogelijkheid om kindvolgend & kindgericht te werken. 

365 procesgerichte activiteiten | KDV, BSO & GO | inclusief minicursus & handleiding | 365 dagen toegang & stopt automatisch 
© 2024 Creative like kids - www.creativelikekids.com